Despre proiect

Obiectivul general al proiectului consta in sprijinirea antreprenoriatului in domeniul non-agricol din zonele urbane din regiunile mai putin dezvoltate ale Romaniei, in special Nord Est, prin cresterea competentelor manageriale si antreprenoriale pentru un numar de 335 de persoane care vor fi selectate prin intermediul evenimentelor de informare derulate in cadrul proiectului atat in tara cat si in strainatate. Proiectul contribuie la promovarea culturii antreprenoriale si la optimizarea abilitatilor membrilor Grupului Tinta de a identifica in mod realist si de a aplica in practica idei de afaceri, generand efecte pozitive pe termen lung, in mod concret, prin masuri profesioniste de formare in domeniul antreprenoriatului pentru 335 persoane membre ale grupului tinta - persoane fizice (someri, persoane inactive, inclusiv studenti, persoane care au un loc de munca si infiinteaza o afacere in scopul crearii de noi locuri de munca) care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

  • intentioneaza sa infiinteze o afacere non-agricola in mediul urban;
  • isi au resedinta sau domiciliul in mediul rural sau in cel urban din regiunile mai putin dezvoltate ale Romaniei, cu predilectie Nord Est;
  • fac dovada domiciliului sau rezidentei in strainatate in ultimele 12 luni pana la momentul inscrierii in grupul tinta;
  • au varsta de minim 18 ani si poseda cetatenia romana.

Obiectiv Specific 1. Dezvoltarea competentelor antreprenoriale prin furnizarea de servicii de formare profesionala pentru un numar de 335 de persoane prin intermediul platformei online e-learning si a aplicatiei mobile. Totodata se organizeaza si deruleaza programul motivational Business Camp de catre cei 40 de participanti care vor permite acumularea de cunostinte si abilitati noi in domeniul afacerilor.

Obiectiv Specific 2. Infiintarea si dezvoltarea unui numar de 40 intreprinderi START UP si crearea a minimum 80 noi locuri de munca. De asemenea:

  • oferirea unui pachet de servicii de consultanta / consiliere / mentorat in vederea infiintarii afacerilor de catre cei 40 de viitori antreprenori;
  • oferirea unui pachet de post-asistenta, constand in monitorizarea si verificarea afacerilor nou-infiintate in vederea asigurarii viabilitatii lor.

Obiectiv Specific 3. Asigurarea sustenabilitatii pentru un numar de 40 intreprinderi START UP. In care se va realiza:

  • monitorizarea celor 40 de afaceri in vederea urmaririi sustenabilitatii ideii de afaceri si asigurarii functionalitatii pe piata a afacerilor nou-infiintate precum si a mentinerii locurilor de munca nou create.